اگر مسافر یک کشور خارجی هستید:
وقتی به عنوان مشتری برای خرید به فروشگاههای بزرگ (مثلاً رفاه) میروید، پرداخت خود را نقدی انجام میدهید یا با کارتهای بانکی؟ وقتی اسنپ میگیرید ترجیح میدهید کرایه خود را نقدی پرداخت کنید یا به صورت آنلاین؟ وقتی برای خرید لباس به فروشگاه مراجعه میکنید از کدام روش استفاده میکنید؟ تا به حال شده که برای پرداخت نقدی کرایه تاکسی و نبود اسکناس خرد با راننده بحث کنید؟ در مجموع وقتی در سطح شهر تردد دارید آیا ترجیح میدهید مثلاً دو میلیون تومان پول نقد همراه داشته باشید یا یک کارت بانکی با همین میزان موجودی؟
حال تصور کنید که با پول نقد به جای کارت بانکی، به خارج از ایران سفر کردهاید. جدای از اینکه در اکثر کشورها تبادلات نقدی تقریباً منسوخ شده، اگر به هر دلیلی پول شما گم شده یا سرقت شود متأسفانه در یک کشور غریبه هستید و به هیچ وجه دسترسیها و امکانات بانکی که در ایران دارید در آنجا ندارید، به علاوه اینکه دوست و آشنایی هم در اطراف شما نیست که حداقل موقتاً به شما کمک کند.
همچنین قوانین سفت و سخت پولشویی در کشورهای خارجی امکان جابه جایی میزان محدودی از پول نقد را به شما میدهد و اگر به هر دلیلی از این قوانین تخطی کنید و موجودی غیر مُجازی از پول نقد را همراه داشته باشید برابر قانون با شما برخورد خواهد شد. جدای از این مسئله، در هنگام خروج از ایران طبق قوانین خروج ارز، برای همراه بردن پول نقد به خارج از کشور هم محدودیتهای مشخصی دارید.
در مورد مسائلی مثل رزرو اینترنتی هتل، خرید بلیط هواپیما یا سایر خریدهای اینترنتی هم که اصولاً پرداخت نقدی کارایی ندارد. (اگر از داخل ایران از سایتهای خارجی رزرو یا خرید انجام شود که اصلاً امکان پرداخت نقدی وجود ندارد)
یک سوال دیگر؛ اگر قبلاً مسافرت خارجی رفتهاید چند بار برای شما پیش آمده که رانندههای تاکسی با سؤ استفاده از عدم آگاهی شما نسبت به قیمتها، کرایه را چند برابر با شما حساب کرده باشند، یا چند بار این موضوع را از دوستان خود که به خارج از کشور سفر کردهاند شنیدهاید؟ به نظر شما بهتر نیست که در کشور مقصد از سرویسهای تاکسی آنلاین مثل اوبر، یاندکس، کریپ و ... استفاده کنید که هم مشخص کردن مبدأ و مقصد در آنها بسیار ساده است، هم قیمتها مشخص و استاندارد است و به راحتی میتوانید با چند کلیک به صورت آنلاین هزینه سفر خود را پرداخت کنید؟
شاید این مسئله هم برای شما پیش آمده باشد؛ که مثلاً در فروشگاهی در کشور ترکیه برای خرید کالایی مثل لباس از دلار آمریکا استفاده کرده باشید؟ در این شرایط و در حالت پرداخت نقدی معمولاً صاحب فروشگاه درصد نامعقولی را برای تبدیل ارز (دلار به لیر) به مبلغ پرداختی شما اضافه میکند. این افزایش قیمت منطقی و قانونی است اما وقتی پرداخت به صورت نقدی باشد صاحب فروشگاه با سؤ استفاده از عدم آگاهی شما میتواند درصد نامعقولی را از شما طلب کند. مثلاً شاید این افزایش درصد در حالت پرداخت با کارتهای بانکی 2 درصد باشد ولی صاحب فروشگاه در حالت پرداخت نقدی 10 درصد به مبلغ خرید شما اضافه کند.
همه مشکلات ذکر شده به علاوه بسیاری دیگر از مشکلاتی از این دست، همگی عواملی هستند که استفاده از کارتهای بانکی بین المللی نظیر ویزا کارت را برای سفر به کشورهای خارجی اجتناب ناپذیر میکنند. شما با داشتن یک ویزا کارت نیاز به همراه بردن مقادیر زیادی پول نقد ندارید چرا که در هر لحظه به راحتی میتوانید با ایران یا سایر کشورها تبادل مالی داشته باشید و ضمناً نگران سرقت یا مفقود شدن پول خود نباشید. همچنین میتوانید تمام پرداختهای آنلاین خود از جمله خریدهای اینترنتی، کرایه تاکسی و ... را در کشور یا کشورهای مقصد پرداخت کرده و همینطور به راحتی از دستگاههای خودپرداز وجهه نقد برداشت کرده یا برای خرید محصولات در پایانههای فروشگاهی کارت بکشید.
اگر درآمد ارزی دارید:
اگر ارائه دهنده خدمات هستید و به صورت فریلنس در انواع سایتهای خارجی مثل تِم فارست، اینواتو یا ... فعالیت میکنید یا اگر فروشنده یا صادر کننده کالا در سایتهای خارجی هستید و نیاز به انتقال درآمد خود به داخل کشور دارید میتوانید از خدمات ویزا کارت برای این کار استفاده کنید.
همچنین اگر درآمدهای خود را در یک حساب پی پال نگه داری میکنید، میتوانید برای انتقال پول از پی پال و دریافت آن در داخل کشور از خدمات ویزا کارت استفاده کنید. در این حالت کارت شما به حساب پی پال متصل شده و فرآیند انتقال به سادگی انجام میشود.
اگر نیاز به خرید اینترنتی از سایتهای خارجی دارید:
شما میتوانید برای پرداخت وجه به منظور خرید کالا، رزرو هتل، خرید بلیط هواپیما و ... از فروشگاهها و خدمات دهندههای سراسر جهان، از خدمات ویزا کارت استفاده کنید.